Santapaperi

Kerromme tällä sivulla Hiotun kuulumisia ja kirjoittelemme asiasta ja vähän sen vierestäkin.

Innovaatiosetelin haku avautuu uudestaan tänään 16.1. Tauon myötä hakukriteereitä on muutettu kansainvälistä kasvua ja kehitystä painottavaan suuntaan. Innovaatiosetelikokeilu koskee edelleen mikro- ja pk-yrityksiä ja on tarkoitettu asiantuntijapalveluiden hankintaan. Setelin arvo on pysynyt ennallaan: se on 5 000 euroa + alv.

 

Uutena kriteerinä kehitettävältä tuotteelta tai palvelulta vaaditaan kansainvälistä potentiaalia ja kansainvälistymissuunnitelmaa. Lisäksi yrityksesi tulee Asiakastiedon Alfa-ratingissä olla vähintään tasoa A+. Kolmas muutos koskee vientimarkkinoista hankittavaa tietoa: sitä varten rahoitusta haetaan jatkossa Tekesin Team Finland Explorer -rahoituksesta innovaatiosetelin sijaan.

 

Meidän puoleemme sinun kannattaa kääntyä, mikäli tuote- tai palveluideaasi tai keksintöösi liittyy jonkinlaista ohjelmistosuunnittelutarvetta. Me voimme auttaa ideoimaan ja suunnittelemaan esimerkiksi pilvipalvelua, teollista internetiä (IoT), konenäköratkaisua tai tiedon analysointia tai melkeinpä mitä tahansa ohjelmointiin liittyvää.

 

Innovaatiosetelin avulla autamme sinua esimerkiksi
   - selvittämään uuden tuote- tai palveluideasi jatkokehityskelpoisuutta
   - selvittämään ideasi käytettävyyttä
   - saamaan ulkopuolisen asiantuntijalausunnon tai arvion ideasi toteuttamiskeinoista
   - testaamaan ideasi toteuttamista demon tai prototyypin avulla
   - ratkaisemaan tuotteeseesi tai palveluusi liittyvän ongelman.

 

Innovaatiosetelin saamiselle on esteitä, esimerkiksi sitä ei voi saada mikäli yrityksellä on verovelkaa. Lisätietoja esteistä, hakuperusteista ja hakuohjeista löytyy Tekesin sivuilta.

 

Innovaatioseteliä ei ole tarkoitettu ohjelmistosuunnitteluun vaan sitä voidaan käyttää uudenlaisen palvelun, idean, tuotteen tai prosessin kehittämiseen, testaamiseen ja ideointiin. Esimerkiksi setelillä voi Tekesin kanssa alustavasti käymiemme keskustelujen mukaan testata konenäön soveltuvuutta tiettyihin vaativiin kohteisiin, joiden kohdalla ei vielä ylipäätään tiedetä, onko koneellisesta ratkaisusta korvaamaan ihmissilmää. Myös monenlaiseen muuhun idean kehittämiseen ja testaamiseen seteliä voi käyttää.


Tunnistatko yrityksessänne teknologiaan liittyvän kehitystarpeen? Jos tunnistat, helpoin tapa edetä on ottaa yhteyttä ideoinnin supermoottoriimme Heikki Anttilaan (heikki.anttila@hiottu.fi ja 040 5170 140) ja käynnistää yhteinen ideointi ja keskustelu. Sen jälkeen laadimme yhdessä toimintasuunnitelman ja autamme tekemään innovaatiosetelihakemuksen Tekesin asiointipalvelussa.


Kun seteli on saatu, päästään käsiksi varsinaiseen kehittämistyöhön ja innovointiin. Seteli ei vaadi yritykseltänne omaa rahallista panostusta, joten se on itse asiassa aivan huippujuttu!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus pellentesque nisi tortor, sit amet sodales velit interdum accumsan. Nam in facilisis mauris, efficitur accumsan lectus. Curabitur quis fermentum dolor

Kuulumisia

Aiemmat postaukset