Santapaperi

Kerromme tällä sivulla Hiotun kuulumisia ja kirjoittelemme asiasta ja vähän sen vierestäkin.

"Alkujaan projektissa tavoiteltiin 95 prosentin onnistumista, mutta lopputulemana oli 97 prosentin onnistumisaste."

Kun konenäkö laudan käänsi

Taloudelliset vaikutukset pidettäköön liikesalaisuutena, mutta työergonomian merkittävää paranemista voi kommentoida, totesi asiakkaamme Lunawoodin edustaja, kun kysyimme millaisia vaikutuksia tekemällämme konenäköratkaisulla on ollut.

Toteutimme asiakkaamme sahalle konenäköä käyttävän ratkaisun, joka tunnistaa kumpi puoli laudasta on ylöspäin, sydänpuoli vai pinta. Aiemmin laudan puolta tunnistamaan oli tarvittu sahan henkilökuntaa, mutta nyt heidät voitiin siirtää toisiin töihin.

Tunnistus toteutettiin konenäköratkaisulla, jossa on tietojärjestelmän apuna PC:hen kytketty teollisuuskäyttöön tarkoitettu kamera ja sopiva valaistus. Laudan pinta valaistaan ja kamera ottaa siitä kuvan. Tähän tarkoitukseen kehittämämme konenäköohjelmisto analysoi kuvan ja tekee päätöksen siitä, kummin päin lauta on.

 

Onnistumisprosentti ylitti tavoitteet

Lunawoodilla oli kääntäjämekaniikka valmiina, joten meille tehtäväksi jäi tässä projektissa vain varsinainen konenäköratkaisu eli sopivan kameran, optiikan ja tietokoneen valinta sekä tietysti analyysin tekevän ohjelmiston kehittäminen.

Alkujaan projektissa tavoiteltiin 95 prosentin onnistumista, mutta lopputulemana oli 97 prosentin onnistumisaste. Toisinaan käy näin, täytyy meidän vaatimattomina todeta.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus pellentesque nisi tortor, sit amet sodales velit interdum accumsan. Nam in facilisis mauris, efficitur accumsan lectus. Curabitur quis fermentum dolor

Kuulumisia

Aiemmat postaukset